9-11

Ik was tien jaar jonger en tien jaar idealistischer. En ik was tien jaar slanker. Heel ideaal als ik het nu bekijk.
Onze oudste werd bijna één jaar. Een maand later zou hij in Spanje zijn eerste stapjes gaan zetten.
Ik duwde de wandelwagen met mijn trots erin naar binnen bij Bostelaar: een Amerikaans winkeltje in de Steenweg.
Als verrassing wilde ik Apple Jacks voor Jack (Apple-freak) kopen.
Het zinderde in de winkel. Daar begreep ik, dat het behoorlijk mis was in New York.
Maar het drong pas tot me door toen ik door een etalageruit de nu zo bekende maar nog steeds aangrijpende beelden zag.
Eenmaal thuis zaten we als zombies voor de TV.
De paniek, de wanhoop, het redden en dat er nog een vliegtuig naar binnen vloog en dat er mensen naar beneden sprongen en die brandweermannen. Het instorten.
Ik vreesde voor mijn kind, voor het moment en voor de toekomst. I
k dacht dat de wereld gek geworden was.

Nu tien jaar ouder en tien jaar sentimenteler en tien jaar langer gehecht aan alles wat me lief is, vrees ik het verleden als ik naar de beelden van toen kijk.
Mijn zoon zit de hele dag gekluisterd aan National Geographic, gebiologeerd door 9-11.
Hij wil alles tot in detail zien en snappen.
De jongste wil het niet zien en het niet snappen en er zeker niet over dromen. In zijn veilige wereld is er hoogstens een trein die ontspoort of te laat vertrekt. Hij bouwt vandaag voor de laatste keer een enorm treinspoor met zijn houten spoorbaan, die morgen verkocht gaat worden.

De Apple Jacks zijn nooit opgegeten. Manlief bewaart nogal graag het één en ander. Samen met de Penis Pasta (ook een kadootje) vormden de onaangebroken pakken een aantal jaar een soort van Twin Towers in onze voorraadkast.
Ons innerlijk geluk staat godzijdank niet in de voorraadkast. Vanavond eten we met zijn viertjes kip in een zoutkorst.
Ons lievelingsrecept, omdat een deel van de fun is dat de harde buitenkant met een hamer stukgeslagen moet worden.
Want soms moet er iets kapot om de kern bloot te leggen.
Geluk in dit geval. Of kip wat je wilt.

http://www.foodnetwork.com/recipes/jamie-oliver/chicken-in-salt-with-fennel-thyme-and-lemon-recipe/index.html