Waist of Time

De jongen
Haren strak of los in model; in ieder geval niets aan het toeval overgelaten. Een onzekere blik boven een stoere houding. Vooral niet onzeker lopen maar losjes. Anders ben je snel het mikpunt van andere jongens en zien de meisjes je juist niet staan. Zo’n jongen met een veel te grote broek. Het hele losse kledingstuk vaak met kettingen behangen.
De Björn Borg-onderbroek of zal ik zeggen ‘underwear’ is bijna de grote blikvanger. Maar het zakken steelt de show. Om de broek zit geen riem. Het is de kunst om zo te lopen, dat de broek toch net niet over de kont zakt. Wijdbeens.

Het meisje.
Lang haar. Met zorg in model gebracht; de ene dag stijl de andere dag krullen. Een onzekere blik boven een aarzelende houding; als het maar niet verwaand lijkt. Verwaand is ‘not done’ bij de andere meiden; dan ben je een bitch. De jongens schelden je dan uit voor hoer, wat heel raar is, omdat je juist niet op hun versierpogingen ingaat. En niemand wil een bitch of een hoer zijn. Dus dan liever meegaand en aardig. Zo’n meisje met een veel te strakke broek. Haar buikje met piercing door de navel puilt boven haar broek en onder haar strakke shirtje uit. Je ziet haar string zitten. Low waist. Soms draagt ze lage hakjes, soms sneakers of flatjes. En plastic oorbellen.

De rage is ontstaan vanuit de ‘Baggy Trousers’. In de gevangenis mag je geen riem in je broek en heb je vaak een te grote broek. Laag kruis.
Los van het feit dat het onmogelijk lekker kan zitten: het ziet er niet uit. Ik bedoel de hele tijd wijdbeens lopen omdat anders de broek van je kont valt, of verschrikt je handen op je kont houden als je gaat zitten, is allebei niet echt comfortabel. De prachtige lichamen van de puberende medemens worden compleet uit hun proporties gerukt. Benen worden optisch korter en bovenlichamen verliezen hun taille en hun aantrekkelijkheid, want het bovenlijf lijkt veel te lang; bijna langer dan de benen.

Het flatteert absoluut niet. En dat zien ze natuurlijk zelf ook wel. Om onzeker van te worden. En dat allemaal in de puberteit.
Teckeltjes en hangbuikzwijntjes. Allebei wel eigenwijs natuurlijk.